Lääkärilehti 

– Suomen suurin ja luetuin lääkärimedia​

Vaikuttavaa printtimainontaa lääkärin ammattilehdessä 26 kertaa vuodessa. Ilmoittamalla Lääkärilehdessä tavoitat yli 90 % Suomen lääkäreistä valtakunnallisesti.​

Sisältö keskittyy todennettuun tietoon ja kirjoittajat ovat suurelta osin lääkäreitä, joten Lääkärilehti on aina ajankohtainen ja lähellä lääkärin arkea. Käytössäsi on monipuoliset mainosmahdollisuudet, mukaan lukien liitteet ja advertoriaalit.​

Lääkärilehden printtiversio onkin toiseksi tärkein syy kuulua Lääkäriliittoon. ​(Lääkäriliiton jäsentutkimus 2022)​
Tutkimustoimisto Success Clinicin mukaan paperinen Lääkärilehti on Suomen toiseksi seuratuin lääkärimedia Terveysportin jälkeen.

 

Suomen Lääkärilehti on ammatillisesti tärkein Suomessa ilmestyvistä lääkäreille tarkoitetuista lehdistä. Lehteä julkaisee Suomen Lääkäriliitto - Finlands Läkarförbund r.y., joka on lääkärien ammattijärjestö. Lääkärien lisäksi lehden lukijakuntaan kuuluu muuta terveydenhuollon henkilöstöä, apteekkien ja terveydenhuollon alalla toimivien yritysten henkilökuntaa sekä tulevat lääkärit eli lääketieteen opiskelijat. 


Mediakortti

Lääkärilehden mediakortista löydät julkaisuaikataulun, aineisto-ohjeet sekä hinnat.
 

Lehden tarkoitus

Lääkärilehti ilmestyy perjantaisin 26 kertaa vuodessa. Sen tarkoituksena on jakaa uutta tietoa, pitää yllä lääkäriyteen liittyviä eettisiä arvoja ja ammatillista osaamista. Lääkärilehti toimii uuden lääketieteellisen tiedon levittäjänä, lääkärien jatkokoulutus- ja asiantuntijalehtenä, terveydenhuoltoa ja -politiikkaa seuraavana ja siitä tiedottavana julkaisuna, lääkärien tiedotus- ja keskustelufoorumina sekä lääkärien jäsenpalvelulehtenä koskien muuta lääkärien tarvitsemaa tiedonvälitystä ja ammattikunnan sisäistä keskustelua.

 

Lehden sisältö

Lehti julkaisee yhden tai useampia lääketieteellisiä pääkirjoituksia ja artikkeleita kaikilta lääketieteen erikoisaloilta. Lääketieteelliset artikkelit käsittelevät diagnostiikkaa, hoitoa ja kuntoutusta sekä muita lääkärien käytännön työhön liittyviä kysymyksiä. Lääketieteelliset ja terveydenhuollon tutkimukset ja katsausartikkelit käyvät läpi toimituksen ulkopuolisen laaduntarkastuksen. Lisäksi lehdessä julkaistaan terveydenhuoltoa, lääketieteen koulutusta ja ammattiyhdistystoimintaa koskevia artikkeleita ja kirjoituksia. Lehden alussa Ajassa-osiossa julkaistaan lääkäreitä, terveydenhuoltoa ja lääketiedettä käsitteleviä uutisia. Ajankohtaisosioon kuuluvat myös Keskustelua- ja Näkökulma-palstat.

Artikkelien lisäksi lehdessä julkaistaan lääketiedettä käsitteleviä vakiopalstoja:

  • Lääketieteen maailmasta
  • Lääkeinfo
  • Väitöskirjareferaatit
  • Miten sinä hoitaisit
  • Ilman ajanvarausta
  • Lääkemaailmassa tapahtuu